Welkom bij ErfgoedLAB

Een monument in Brabant herbestemmen? Wij begeleiden je in het maken van het juiste plan. Hieronder vind je in een notendop hoe het proces verloopt.

Wat mag je verwachten?

Een traject bij ons bestaat uit deze stappen.

Stap 1: intakeformulier

Nadat het eerste contact is gelegd, vragen we je een intakeformulier in te vullen. Klik hier om er naartoe te gaan. Zo krijgen we een beter zicht op jouw situatie en het monument waar het over gaat. Wil je bijlagen versturen? Doe dat dan via WeTransfer naar rhanssen@erfgoedlabbrabant.nl

Stap 2: sessie met herbestemmingscoach

Na het doornemen van het intakeformulier en de achtergrondinfo uit de bijlagen, nemen we binnen de werkweek contact op voor een kennismakingsgesprek. Door de coronamaatregelen gebeurt dat online, net zo makkelijk!

Eerste beslissing door Erfgoedlab

Op dit moment neemt Erfgoedlab een eerste beslissing in het proces. Er zijn twee opties: je kan niet bij ons terecht, waarbij we beargumenteren waarom of je gaat verder in het proces: de versnellingskamer en/of het aanvragen van een voucher.

Permanente persoonlijke begeleiding

Kan je na de sessie met de herbestemmingscoach verder in het traject? Dan staat er een casemanager voor je klaar. Hij begeleidt je persoonlijk verder, staat klaar voor al je vragen en checkt regelmatig hoe ver je staat en waar het eventueel vastloopt.

Stap 3: versnellingskamer

Het doel van de versnellingskamer is om in een kort tijdsbestek inzichtelijk krijgen waar het project staat en welke concrete stappen ondernomen kunnen worden om het proces van herbestemmen een fase verder te brengen. Tijdens deze (digitale) bijeenkomst krijg je direct advies, tips en toegang tot het netwerk van ter zake kundige organisaties en experts.

Na de versnellingskamer krijg je van ons een samengevat advies en een aanbeveling om de voucher aan te vragen.

Stap 4: voucher aanvragen

De mogelijke laatste stap, als je hiervoor in aanmerking komt, is de aanvraag van een voucher. Je casemanager houdt je op de hoogte of jij een voucher kan aanvragen. Indien dat zo is, krijg je een advies mee van ErfgoedLAB Brabant en verwijzen we je door naar de provincie Noord-Brabant die op basis van onze input de beslissing neemt en het geld stort.

Stap 5: afsluiting

Heb je de voucher ingezet? Na afloop van het project ontvangen wij graag het rapport en de resultaten van de inzet van de voucher. En sluiten we het traject graag af met een laatste persoonlijk gesprek om ook wat jij geleerd hebt, mee te kunnen nemen in ons proces.

decoration