Over ErfgoedLAB Brabant

ErfgoedLAB Brabant is het Brabantse informatieloket voor vragen over het herbestemmen van monumenten. Door eigenaren en initiatiefnemers sneller naar de juiste informatie te gidsen, stimuleren we beweging en versnellen we het herbestemmingsproces.

Diensten

WIL JE EEN MONUMENT IN BRABANT HERBESTEMMEN? DAN KAN JE KOSTELOOS GEBRUIK MAKEN VAN ONZE DIENSTEN. NU OOK DIGITAAL BESCHIKBAAR.

Wie kan bij ErfgoedLAB terecht?

Iedereen kan bij ons terecht voor informatie: particulieren, stichtingen, parochies, overheden,.. Ben je een initiatiefnemer maar geen eigenaar? Ook dan kunnen we je verder helpen, maar meld wel even dat je in deze situatie zit.

Persoonlijk advies en begeleiding

Een herbestemmingscoach en een casemanager staan voor je klaar. Zij begeleiden je en staan altijd ter beschikking voor vragen. Kosteloos en digitaal. De maatregelen naar aanleiding van het coronavirus zullen jouw herbestemming niet vertragen. Integendeel: dit is het uitgelezen moment om door te pakken. Met de tijd die nu vrijkomt ontstaat juist de ruimte om je project een stap verder te brengen. Wij zijn er klaar voor.

Kennisnetwerk in en over herbestemmen

ErfgoedLAB Brabant brengt professionals, bedrijven en organisaties rond de herbestemming van monumenten samen. Zo kunnen we gebundelde expertise inzetten voor het oplossen van herbestemmingsvraagstukken. Deze website is een eerste stap van het online kennisplatform. Verder organiseren we ook lokale events en kan je altijd persoonlijk met ons contact opnemen.

Advies van experts in de versnellingskamer

De versnellingskamer vormt het kloppend hart van ErfgoedLab Brabant. Hier bespreek jij samen met onafhankelijke experts je vragen. Doel: inzichtelijk krijgen waar het project staat en welke vervolgstappen ondernomen kunnen worden. Tijdens deze digitale bijeenkomst krijg je direct advies, tips en toegang tot het netwerk van de experts aan tafel

Vouchers voor het inkopen van advies en onderzoek

Koop voor €5.000,- advies, onderzoek of procesbegeleiding in. We helpen je bepalen waarvoor je de voucher het beste in kunt zetten. De voucherregeling wordt gefinancierd door de provincie Noord-Brabant. ErfgoedLAB is altijd eerste contactpersoon en doorgeefluik.

Onze partners

Provincie Brabant
Monumentenhuis
Erfgoed Brabant
RCE
Monumentenwacht
Restauratiefonds
Monumenten Beheer Brabant
House of Leisure

Ben jij een expert in het vak?

We leren je graag kennen. Van onderzoek tot proces, concept, business case en vakmanschap: iedere herbestemming heeft kennis vanuit alle hoeken nodig. Wordt deel van ons netwerk en help de synergie in de sector te vergroten.

decoration