Over ErfgoedLAB Brabant

ErfgoedLAB Brabant is het Brabantse informatieloket voor vragen over het herbestemmen van monumenten. Door eigenaren en initiatiefnemers sneller naar de juiste informatie te gidsen, stimuleren we beweging en versnellen we het herbestemmingsproces.

Diensten

WIL JE EEN MONUMENT IN BRABANT HERBESTEMMEN? DAN KAN JE KOSTELOOS GEBRUIK MAKEN VAN ONZE DIENSTEN.

Advies van onze experts in de versnellingskamer

Krijg tastbare inzichten, adviezen en aanknopingspunten om je herbestemmingsproject een stap verder te brengen. De versnellingskamer vormt het kloppend hart van ErfgoedLab Brabant. Hier bespreek jij samen met onafhankelijke experts je vragen. Doel: Inzichtelijk krijgen waar het project staat en welke concrete vervolgstappen ondernomen kunnen worden. Tijdens deze bijeenkomst krijg je direct advies, tips en toegang tot het netwerk van ter zake kundige organisaties en ondernemers.

Vouchers voor het inkopen van advies en onderzoek

Koop voor €5.000,- advies, onderzoek of procesbegeleiding in. We helpen je bepalen waarvoor je de voucher het beste in kunt zetten.

De voucherregeling van de provincie Noord-Brabant liep af op 31 januari. Momenteel wordt gewerkt aan een vervolg. Dat wordt verwacht in het voorjaar van 2020. ErfgoedLAB blijft altijd eerste contactpersoon en doorgeefluik dus als je nu al met vragen zit, neem gerust contact op.

Kennisnetwerk in en over herbestemmen

ErfgoedLAB Brabant brengt professionals, bedrijven en organisaties rond de herbestemming van monumenten samen.

Het doel van ErfgoedLAB Brabant is om de gebundelde expertise van het netwerk in te zetten voor het oplossen van herbestemmingsvraagstukken en initiatiefnemers toegang te geven tot het netwerk. Deze website is een eerste stap van het online kennisplatform. Verder organiseren we ook lokale events en kan je altijd persoonlijk met ons contact opnemen.

Wie kan bij ErfgoedLAB terecht?

Iedereen kan bij ons terecht voor informatie: particulieren, stichtingen, parochies, overheden,.. Ben je een initiatiefnemer maar geen eigenaar? Ook dan kunnen we je verder helpen, maar meld wel even dat je in deze situatie zit.

Onze partners

Provincie Brabant
Monumentenhuis
Erfgoed Brabant
RCE
Monumentenwacht
Restauratiefonds
Monumenten Beheer Brabant
House of Leisure

Ben jij een expert in het vak?

We leren je graag kennen. Van onderzoek tot proces, concept, business case en vakmanschap: iedere herbestemming heeft kennis vanuit alle hoeken nodig. Wordt deel van ons netwerk en help de synergie in de sector te vergroten.

decoration